Takteltguide

Hei kjære kunde,
Her skal vi guide deg til valg av rett produkt, til rett pris, avhengig av hvordan du skal bruke takteltet og hvor mange som skal overnatte i teltet.

Dette bør du tenke igjennom, før du går til innkjøp av taktelt:

1. Hvor mange skal overnatte i teltet?

Først skal du ta hensyn til hvor mange som skal overnatte i takteltet.
Husk at et taktelt er et sted for å sove om natten og ikke først og fremst et oppholdsrom.
Det er under en markise eller i en markise med vegger man oppholder seg og i takteltet man sover.

Alle våre taktelt er lystette og har god madrass, så de vil alle gi deg en lun og komfortabel søvn om natten.

 

Lurer du på hvor mye plass det er i et taktelt?

Da er din beste referanse for sammenligning dobbeltsengen hjemme. De fleste av oss har enten en 150, 160 (IKEA) eller en 180 seng hjemme. Legg dere ned i sengen og denne vil gi dere en god indikasjon på plass.

Husk at dere også kan legge dere på tvers i sengen om dere har en 150 seng, men lurer på hvor god plass det vil være i et 190 telt. Dere må ta med i beregningen at alle madrassene i Touring-serien er hele 244 cm lange, så på tvers i fotenden er det plass til klær, bagasje eller hunden(e)

 • Er dere flere som skal reise på tur sammen eller ønsker ekstra god plass?
  ART Expedition 165 XL
  ART Expedition 190 XL
  ART Camper Family

2. Hva passer for deg når du er på tur og hva bør du tenke på før du trykker kjøp?

Her har vi listet opp noen punkter som du skal ta hensyn til og tenkte på før valg av telt!

 

 • Jeg har stort sett korte opphold og ofte opp og ned med teltet (HURTIGCAMPING):
  Da bør du velge Overland 140, ART Camper ALU eller ART Camper Family som tar fra noen sekunder til maks 1 minutt å rigge  opp før det er klar til å legge seg. Disse teltene har mindre areal canvas som blir våt i regn eller dekket med frost eller snø om vinteren, så rist av og pakk sammen raskt!
  De som driver med såkalt overlanding og fricamper, verdsetter disse modellene og du bør også sterkt vurdere disse teltene.
  Disse modellene er også perfekte om du liker å sitte foran et bål, da venter du med å slå opp teltet til bålet er slukket og man skal legge seg, da slipper du røyklukt i teltet de neste dagene!

 

 • Jeg har en Land Rover Defender, MB G-klasse, Jeep Wrangler, Nissan Patrol, Toyota Land Crusier eller lignende:

Reiser du alene eller to, da vil nok et ART Camper ALU være det beste alternativet i lengden, men et Overland 140 eller et Touring 120 eller 140XL er også et bra valg.

Reiser dere mange på tur, eller ønsker veldig god plass, går du/ dere for et ART Camper Family eller et Touring 165XL eller 190XL, om du ikke ønsker å bruke like mye penger på kjøp av taktelt.

 

 • Jeg kjører en vanlig SUV eller en litt større stasjonsvogn, hvilket telt skal jeg velge?

Da kan du i grunnen velge nesten hvilket som helst slags taktelt, men reiser du alene eller to vil et Overland 140 gi deg lavere luftmotstand som igjen betyr mindre forbruk, raskt å slå opp, samt tar seg litt bedre ut rent estetisk!

 

 • Jeg kjører pick-up og lurer på hva som vil passe og hvordan det kan monteres?

Har du mulighet til å montere et ART Camper Rack vil vi anbefale dette, da det gir rett høyde på takteltet og god plass under.

Du kan også montere teltet på takstativ på taket, men ta hensyn til takets lengde og hvor du kan plassere takstativ, i forhold til valg av telt. Spør oss om du er i tvil.

 

 • Jeg kjører en liten småbil, kan jeg også kjøpe et taktelt?

Sjekk hvilken taklast som står oppført i bilens vognkort, dette vil være avgjørende for valg av taktelt. De minste modellene passer stort sett på de aller fleste småbiler. Vi har levert flere Touring 120, 140XL og opp til Overland 140 på småbiler, men også vil vår modell Art Camper ALU passe perfekt pga sin lave vekt og lave luftmotstand.

 

 • Jeg ser for meg å ha takteltet på en tilhenger eller en campingvogn, er det mulig?

Du kan da stort sett benytte alle takteltene våre. Tenk over at bredden på teltet bør stå i stil med lengde på henger om du velger et telt i serien Touring. Velger du Overland 140, ART Camper ALU eller ART Camper Family skal du se på oppgitt lengde i forhold til din henger. Er du i tvil, ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne.

 

 • I vognkortet står det oppgitt taklast 85 kg, men med to barn veier vi til sammen ca 230 kilo, må vi ha en større bil?

Nei, den vekt som er oppgitt i vognkortet er vekten du kan ha på taket i fart. Vi skiller på dynamisk og statisk vekt.

Alle biler vil tåle mange hundre kilo eller tonn på taket, en bil skal tåle en rundvelt, men vekten som er oppgitt i ditt vognkort er vekt ved en eventuell kollisjon og ditt takstativ skal også være klassifisert i forhold til den oppgitte vekten.
Valg av taktelt skal derfor også gjøres ut i fra hvilken takvekt bilen er godkjent for. Spør hos merkeforhandler, om du er i tvil eller send oss en e-post eller ring oss for råd.

 

 • Bør jeg kjøpe et fortelt / anneks til teltet?

Hvis du velger et telt i Touring-serien eller et Overland 140 bør du absolutt vurdere å kjøpe med et fortelt til ditt telt, da du vil få en god plass under deler av teltet og du vil få en mulighet til omkledningsrom, plass til et Porta Potti eller sted å tørke våte klær.

 

 • Hva gjør jeg om jeg ønsker å sove i et taktelt, men ønsker å ha med sykler eller en kajakk eller to på taket?

Da har vi et alternativ for den sportslige og friluftsinteresserte i vårt suverene telt ART Camper ALU som kan utstyres med takstativ, slik at du kan ha last oppe på takteltet!

 

 • Jeg lurer på om jeg bør ha en markise og hvilken bør jeg i så fall velge?

Taktelt og markise, er litt som skjorte og slips, du må ikke ha det med, men du verden hvor kjekt det er og har du først hatt det, vil du nok aldri ønske og være foruten!  Våre mest proffe markise, er modellen ART Camper 270 som svinger seg ut langs siden på bilen og også dekker bilens bakparti. Den finnes i høyre eller venstre utgave og det tar under ett minutt å sette den opp og vi har i tillegg laget vegger til denne med vindu med myggnetting og inngangsdør. Du vil få et stort rom for flere personer under markisen eller inne i teltet om kvelden. Vår enkleste markise er modellen ART Expedition 2x2m og 2,5×2,5m som er i kategorien posemarkise, disse er veldig gunstige i pris og de er relativt raske å sette opp.

Uansett hvilken markise du velger, så vil du ikke angre!

 

 • Hvilket telt er det beste takteltet?

Det beste takteltet, er det som passer best for ditt bruk på din bil og til din type reise og selvsagt også til din lommebok.

Skulle du være i tvil om hvilket taktelt du bør velge, er vi behjelpelige med å guide deg til rett valg, enten du henvender deg via skjema på vår nettside, på mail eller pr. telefon. Du er også alltid velkommen til å besøke vårt showroom langs E18 om du ønsker å se på og føle på materialer og kvaliteten og du må gjerne legge deg inn i teltet for en kort middagslur, om du ønsker det!

 

 • Jeg er fortsatt litt usikker på hvilket telt jeg skal velge, kan jeg i tilfelle jeg ønsker å oppgradere til et annet telt senere, leverer mitt telt i innbytte ved kjøpt av et nytt?

Vi er opptatt av at du som kunde skal ha en god opplevelse med ditt produkt og vi er opptatt av å hjelpe deg og eventuelt din familie med å ende opp med rett taktelt og ha mange fine turer, så vi kan ta ditt telt i innbytte.

3. Hvilken type kjøretøy har du?

I korte trekk, har du en liten bil, bør du nok ikke velge de største takteltene, men finne en modell som vil passe på bilen, både med tanke på vekt , estetikk og størrelse. Du må ta hensyn til tillatt taklast på bilen og takstativet du skal benytte.

Har du en større bil, kan du stort sett benytte alle våre taktelt. Kort fortalt kan størrelse på kjøretøy og type bil ha en del å si for hvilket telt du bør velge. Luftmotstand kan være avgjørende om du ønsker å kjøre med takteltet store deler av året eller reise på lengre turer. Har du hoppet over å lese punktene i kapittel 2 ovenfor, bør du ta en titt der først!  😊

 4. Pris

Se først og fremst på hvor mye du skal bruke takteltet og hva som er viktig for deg,  hvilken bil du skal benytte det på, opp mot hvor mye du ønsker eller kan sette av til å handle taktelt for. Modellene i Touring-serien gir deg nok mest telt for pengene rent økonomisk, mens de andre teltene vil glede de som skal kjøre med teltet store deler av året og de som foretrekker «hurtigcamping» på en helt annen måte og da vil man raskt verdsette at man brukte noen kroner mer når alt kommer til alt.

Trenger du finansiering ved kjøp av taktelt, ta kontakt, så sender vi deg en link som viser hvor det er mest gunstig å få finansiering til dette.

Lykke til med kjøp av ditt taktelt og ta kontakt om fortsatt er i tvil! 

Translate »